Hyr husbil och upplev ölivet på riktigt

Att hyra en husbil och upptäcka Öland är en fantastisk möjlighet att utforska denna vackra ö i Sverige på ett flexibelt och bekvämt sätt. Att ha en husbil ger dig friheten att resa runt och uppleva allt som Öland har att erbjuda på dina egna villkor. Eftersom att Sverige är ett mycket öppet land när det gäller camping och friluftsliv, finns det flera olika företag där du kan hyra en husbil för att spendera din semester. När du hyr husbil kan du planera din resa efter dina egna preferenser, och om du hyr husbil hos Skanditrip får du en allt-i-ett upplevelse med olika paket som kan underlätta din resa och göra din semester så bekväm som möjligt. Med husbilen kan du besöka några av Ölands mest ikoniska platser som Borgholm slott, Sollidens slott eller Stora Alvaret. Du kan också utforska de många vackra stränderna runt ön, som Böda Sand, Köpingsvik eller Eriksöra. Oavsett vad du väljer att besöka så är det garanterat att en husbilsresa till Öland kommer tillfredsställa dig.

Ställplatser

På många campingplatser på Öland finns det särskilda ställplatser avsedda för husbilar. Dessa ställplatser erbjuder en bekväm och praktisk lösning för husbilsgäster som vill njuta av campinglivet samtidigt som de har tillgång till olika faciliteter och bekvämligheter. Ställplatserna för husbilar på campingplatserna är vanligtvis speciellt utformade platser som kan rymma en eller flera husbilar samtidigt. De är ofta rymliga och erbjuder tillräckligt med utrymme för att parkera din husbil och ha lite extra utrymme runtomkring. En fördel med att välja en ställplats för din husbil är att du har tillgång till el-anslutningar. Detta gör det möjligt för dig att ansluta din husbil till elnätet och använda elutrustning och apparater ombord, som kylskåp, laddare eller luftkonditionering. Det är bekvämt att kunna ha tillgång till el när du behöver det under din vistelse. På campingplatserna finns det vanligtvis också faciliteter som servicebyggnader i närheten av ställplatserna. Dessa servicebyggnader kan erbjuda dusch- och toalettutrymmen, tvättstugor och möjligheter till sophantering. Detta gör att du kan använda bekvämligheterna på campingplatsen utan att behöva resa långt från din husbil. Utöver grundläggande faciliteter kan vissa campingplatser även erbjuda extra bekvämligheter för husbilsgäster, såsom vattenfyllningsstationer och platser för avloppstömning. Detta gör det möjligt för dig att fylla på vattenförsörjningen i din husbil och tömma avfallstankarna när det behövs. Campingplatserna på Öland varierar i storlek och stil, och vissa kan erbjuda mer omfattande faciliteter än andra. Det kan vara en bra idé att undersöka olika campingplatser och deras ställplatser för att hitta en som passar dina behov och önskemål. Vissa campingplatser kan ha vacker havsutsikt eller nära tillgång till stränder, medan andra kan vara mer centralt belägna nära Ölands sevärdheter och aktiviteter.

Strandbesök med husbilen

Att ställa sin husbil vid stränderna på Öland och tillbringa dagarna där är en underbar upplevelse som ger dig friheten att njuta av solen, havet och strandlivet på dina egna villkor. Öland erbjuder många vackra stränder där du kan parkera din husbil och tillbringa avkopplande dagar med att sola, bada och utforska den fantastiska kusten. När du kommer till stranden med din husbil kan du leta efter lämpliga platser att parkera och ställa upp din husbil. Det finns ofta särskilda områden eller parkeringsplatser i närheten av stränderna där du kan parkera din husbil på ett bekvämt sätt. Det är viktigt att följa eventuella skyltar och regler som gäller för parkering för att säkerställa att du inte stör eller hindrar andra besökare. Efter att ha parkerat din husbil kan du njuta av strandlivet på Öland. Du kan ströva längs den mjuka sanden, ta ett uppfriskande dopp i havet eller slappna av på en solstol medan du njuter av solen. Ölands stränder erbjuder också möjligheter till olika vattensporter och aktiviteter, som kitesurfing, vindsurfing eller strandvolleyboll, om du känner för att vara aktiv. Under dagen kan du njuta av att ha din husbil inom räckhåll. Du kan använda husbilens kök och kylskåp för att förbereda en picknicklunch eller laga en god måltid att njuta av på stranden. Det ger dig också möjligheten att ta pauser och koppla av i husbilens skugga om du behöver en stund av avskildhet eller svalka. Stränderna på Öland erbjuder ofta faciliteter som toaletter, duschar och omklädningsrum för besökare. Det är bekvämt att ha tillgång till dessa faciliteter i närheten av din husbil, vilket gör det enkelt att fräscha upp sig eller byta om vid behov. När dagen går mot sitt slut kan du se fram emot att återvända till din husbil för en avkopplande kväll. Du kan njuta av solnedgången över havet, laga en god middag i husbilens kök och koppla av på ditt eget privata utrymme. Du kan också ta en promenad längs stranden på kvällen och njuta av den lugna atmosfären innan du går tillbaka till din husbil för att sova. Att ställa sin husbil vid stränderna på Öland och tillbringa dagarna där ger dig möjlighet att uppleva det bästa av både campinglivet och strandlivet. Du får friheten att njuta av sol och hav på dina egna villkor samtidigt som du har all bekvämlighet och komfort i din husbil inom räckhåll. Det är en perfekt kombination för en avkopplande och njutbar strandsemester på Öland.

Naturum Ottenby

En sevärdhet på Öland som är perfekt att besöka med husbilen är Naturum Ottenby. Naturum Ottenby är ett naturcenter beläget på sydspetsen av Öland och är en idealisk plats för naturälskare och fågelskådare. Med husbilen kan du parkera vid Naturum Ottenby och ha tillgång till alla faciliteter och information som erbjuds. Naturum Ottenby är en interaktiv utställning som ger dig insikt i Ölands unika natur och fågelliv. Du kan lära dig om de olika ekosystemen på ön, upptäcka fågelarterna som finns i området och lära dig om fågeltillflykten som sker under våren och hösten. Naturum Ottenby ligger vid Ottenby fågelstation, som är en av de viktigaste platserna för fågelskådning i norra Europa. Här kan du delta i guidade turer, få tips och råd om fågelskådning och uppleva den otroliga mångfalden av fåglar som besöker området. Det finns observationstorn där du kan få fantastiska vyer över fåglarna och deras naturliga livsmiljöer. Utöver utställningen och fågelskådning kan du också njuta av de omgivande naturstigarna och stränderna vid Ottenby. Det finns olika vandringsleder där du kan utforska områdets unika flora och fauna och njuta av den vackra naturen. Du kan också ta en promenad längs kusten och njuta av den friska havsluften och den vackra utsikten. Naturum Ottenby erbjuder också en trevlig restaurang där du kan njuta av en måltid eller ta en fika efter din utforskning. Det är en perfekt plats att varva ner och reflektera över den fantastiska naturen på Öland. Att besöka Naturum Ottenby med husbilen ger dig flexibiliteten att utforska området i din egen takt och ha alla bekvämligheter inom räckhåll. Du kan ta pauser när du behöver och njuta av den natursköna omgivningen.

Borgholms slottsruin

Kanske en av de mest kända sevärdheterna på Öland och som även den kan vara smidig att besöka med husbilen, är Borgholms slottsruin. Borgholms slottsruin är en imponerande medeltida fästning som ligger i staden Borgholm på Ölands östra kust. Med husbilen kan du enkelt parkera i närheten av slottsruinen och utforska den på dina egna villkor. Slottsruinen erbjuder en unik inblick i Ölands historia och arkitektur. Du kan vandra runt på ruinerna, klättra upp på de bevarade tornen och utforska de olika delarna av slottet. Borgholms slottsruin är omgiven av en vacker park där du kan ta en promenad och njuta av den omgivande naturen. Parken erbjuder också picknickområden där du kan slå dig ner och äta en måltid eller bara koppla av. Förutom själva slottsruinen har Borgholm som stad mycket att erbjuda. Du kan promenera längs stadens gator och upptäcka dess charmiga arkitektur, besöka lokala butiker, kaféer och restauranger eller ta en avkopplande promenad längs strandpromenaden. Det finns också möjligheter till kulturella evenemang och aktiviteter, speciellt under sommarsäsongen. Efter att ha utforskat Borgholms slottsruin och staden kan du återvända till din husbil för att vila och koppla av. Du kan använda husbilens faciliteter för att laga mat eller bara njuta av en skön stund i din egen privata miljö. Att besöka Borgholms slottsruin med husbilen ger dig möjligheten att utforska denna historiska plats på dina egna villkor och ha bekvämligheten inom räckhåll. Du kan njuta av den imponerande arkitekturen, lära dig om Ölands historia och samtidigt ha friheten att fortsätta din resa till andra intressanta platser på ön.